Dodik opet prijeti: Ovaj put 'objasnio' kako bi bojkotovao izbore

8
Radiosarajevo.ba
Dodik opet prijeti: Ovaj put 'objasnio' kako bi bojkotovao izbore
Foto: RTRS / Milorad Dodik

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kazao je za RTRS da postoji mogućnost da izbori ne budu održani.

Gostujući u emisiji 'Aktuelno' Dodik je poručio:

"Ulazimo u mogućnost da Hrvati ne izađu na izbore. Ukoliko bude upliva stranaca u rad CIK-a, i RS neće izaći na izbore. Mi tražimo potpuno neutralnu izbornu strukturu i neutralnu izbornu situaciju i spremni smo da u tome učestvujemo", poručio je Dodik i dodao:

Edin Džeko prihvata 'ponudu karijere'? Fenerbahce već našao zamjenu za Dijamanta

Edin Džeko prihvata 'ponudu karijere'? Fenerbahce već našao zamjenu za Dijamanta

"Možda će opozicija iz RS-a pristati da učestvuje, ali mi ne bismo, i mi možemo da ovdje onemogućimo da se ti izbori ne provedu. Bez obzira što bi to eventualno raspisala Centralna izborna komisija, dovoljno je da naše javne ustanove kao što su škole i domovi kulture ne damo na raspolaganje i da naše općine ne formiraju mjesne izborne komisije i nema izbora, je li tako".

Član Predsjedništva BiH govori je i o posjeti Rusiji i sastanku sa predsjednikom Vladimirom Putinom, ali i o pitanju visokog predstavnika u BiH.

Uskoro će biti objavljen cijeli intervju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije