!/ Dodik o "Srpskom svetu": Ideja je bitna zbog ekstremnih muslimana kakav je Denis Zvizdić

07. 10. 2021. u 13:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, poručio je danas da priča o "Srpskom svetu" nije ekspanzivna u teritorijalnom smislu, kako neki žele da je predstave, već da je njen cilj da Srbi dijele iste vrijednosti ma gdje živjeli.

"Srpski svet je priča da oni u Melburnu i u Čikagu dijele iste vrijednosti srpskog načina života, pisma i krsne slave koju niko nema nego mi. Da se na neki način okupimo u školama, vrtićima i da promovišemo našu istoriju i ono što imamo", rekao je Dodik.

On je naglasio da je to važno jer nema ništa gore od onih koji negiraju istoriju i konvertita, kakav je ekstremni musliman Denis Zvizdić, kako je kazao, čiji je "djed Đuro prešao na islam da bi zaštitio porodicu i suprugu od ataka Turaka, o čemu postoji zapis u Gacku".

"Njegov brat je ostao pravoslavac. Sada nema goreg od njega (Zvizdića). Oni imaju snažnu potrebu da dokazuju to svoje konvertitstvo i otud stalni napadi", rekao je Dodik za Televiziju Pink.

Dodik je podsjetio da su muslimani u BiH tek 1993. godine sebe proglasili Bošnjacima.

Prema njegovim riječima, neko je opozicionarima u RS rekao da je napad na njega jedini način da budu u medijima, a ista je priča i sa Vučićem.

"Isti su centri. Oni smatraju da su uspješno srušili Slobodana Miloševića poslije udara na njegovu porodicu i da sada treba da udare na Vučićevu i Dodikovu porodicu", rekao je Dodik.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (24)