Dodik odlikovao Lazanskog: "Smatram se dijelom RS-a jer mi je majka iz Visokog"

Radiosarajevo.ba
Dodik odlikovao Lazanskog: "Smatram se dijelom RS-a jer mi je majka iz Visokog"
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uručio je danas Orden časti RS-a sa srebrnim zracima beogradskom piscu, novinaru i vojnopolitičkom komentatoru Miroslavu Lazanskom.

Dodik je donio je ukaz o odlikovanju Lazanskog u vrijeme dok je bio predsjednik manjeg bh. entiteta, a danas je obavljen svečani čin dodjele ordena.

Lazanski je izjavio Srni da mu je ukazana velika čast i da odlikovanje doživljava kao priznanje za njegov rad od 1992. godine.

"Pratio sam medijski stvaranje RS-a i bio sam ovdje i za vrijeme rata. Na neki način se smatram i dijelom RS-a pošto je moja majka Srpkinja iz Visokog, a ja sam živio u Trebinju gde sam završio Gimnaziju 'Јovan Dučić'", rekao je Lazanski.

On je rekao da mu je ovo drugo odlikovanje u karijeri.

"Imam jedan vojni orden, odnosno Medalju za vojničke vrline kojom me je odlikovao predsjednik Tito 1977. godine i sada, poslije Tita me odlikovao Dodik. To je vrlo zanimljivo. Osjećam se počastvovan i vrlo ponosan što sam dobio orden od predsjednika Dodika", naglasio je Lazanski.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije