Dodik odgovorio Stanivukoviću: To što on tvrdi je zločin protiv čovjeka

7
Radiosarajevo.ba
Dodik odgovorio Stanivukoviću: To što on tvrdi je zločin protiv čovjeka
FOTO: Radiosarajevo.ba / Dodik/ Stanivuković

Da li javnost RS, doktori, medicinari, pacijenti i građani znaju da na Klinički centar dolazi kiseonik bez licenci, bez atesta, kontrole serije, bez papira koji potvrđuju kvalitet kiseonika. Medicinski kiseonik zvanično jeste lijek, a ova firma nije registrovana za promet lijekovima. Šta se nalazi u ovim bocama, ne mogu da tvrdim, ali te firme nema u registru firmi koje se bave prometom lijekova na veliko, rekao je danas u Banjoj Luci Draško Stanivuković, gradonačelnik tog grada.

Dodao je da, prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje, na UKC nije uvezen medicinski kiseonik, već tehnički, industrijski kiseonik.

U međuvremenu, reagovao je i lider SNSD-a te član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik koji je rekao da gradonačelnik diže paniku.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

"To što on tvrdi je zločin protiv čovjeka, tako olako dižući paniku u RS, za šta nema nikakvog osnova, niti razloga", rekao je Dodik za RTRS, komentarišući izjavu Stanivukovića da je zdravlje pacijenata ugroženo zbog kiseonika koji se koristi na UKC-u.

Prema Dodikovim riječima, tim neistinim tvrdnjama naneseno je ozbiljno zlo europskoj kompaniji koja to proizvodi i isporučuje.

Dodik je ocijenio da opozicija u bh. entitetu RS stalno pokušava napraviti situacija nekog haosa, da on može da razumije političku borbu, ali da je došlo do neizdrživosti vezano za tako neodgovorno ponašanje.

"Nisam umoran, spremam se za političku borbu, ali je veoma teško boriti se s glupostima. Taj gradonačelnik je dužan da tim zdravstvenim radnicima, prema budžetu koji je usvojen, isplati određeni iznos kao dio zahvalnosti grada, a on im još podvaljuje ovakvu vrstu priče", rekao je Dodik, piše Srpska Info.

Stanivuković je danas izjavio da će protiv odgovornih osoba podnijeti krivične prijave zbog, kako je rekao, isporučivanja kiseonika UKC-a "koji nije prošao kontrole i isporučuje ga firma koja ima dozvolu za uvoz samo tehničkog, a ne i medicinskog kiseonika".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije