Dodik odgovorio opoziciji: Niko nije spominjao "Dejton 2", nastavljamo bojkot

3
Radiosarajevo.ba
Dodik odgovorio opoziciji: Niko nije spominjao "Dejton 2", nastavljamo bojkot
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija / Doboj

Niko nije spominjao "Dejton 2", a Dejtonski sporazum je devastiran odlukama visokih predstavnika, odgovorio je opozicionim liderima član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, gostujući u emisiji RTRS “Aktuelno”.

"Nastavićemo da postupamo po zaključcima Narodne skupštine – nećemo učestvovati u odlučivanju u Predsjedništvu, Savjetu ministara i Parlamentarnoj skupštini", naglasio je Dodik, prenosi RTRS.

Podsjetimo, nakon sastanka opozicionara, Mirko Šarović je kazao kako je Dodik izjavom da je 'Dayton mrtav' izazvao najveću krizu u državi.

EU je prepoznala dobru uređenost oblasti intelektualnog vlasništva, a Institut nastavlja tim putem

EU je prepoznala dobru uređenost oblasti intelektualnog vlasništva, a Institut nastavlja tim putem

Dayton 2 ili raspakivanje Daytona su neprihvatljivi. Tu se naše pozicije razilaze (sa SNSD-om) i odlučno ćemo se suprotstaviti takvim namjerama. Mislim da je ovo avantura u koju Republika Srpska se pokušava uvesti”, rekao je Šarović.

Identičan stav je iznio i lider DNS-a Nenad Nešić, koji je kazao da je RS došla u poziciju da uoči svakog nastupa Milorada Dodika strepi kao pred neku elementarnu nepogodu.

"Svi znaju da će načiniti štetu, ali ne znaju kolika će ta šteta biti", kazao je on i dodao da je velika opasnost za RS raspakivanje Dejtona i neki novi Dejton 2.

On je rekao da je to opasno i za mir u BiH i za stabilnost čitavog regiona.

"To je igranje sa vatrom, a mi to nećemo dozvoliti", kazao je Nešić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije