... / Dodik o sastanku u Sarajevu: Mogu misliti šta bi pričali da me nije bilo

29. 08. 2021. u 20:09:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Milorad Dodik je istakao da je bilo potrebno da bude na sastanku članova Predsjedništva BiH sa Erdoganom u Sarajevu, što mu, kako je naveo, nije bilo ni ugodno ni lako.

"Nije bilo lako slušati sve te priče, ali mogu zamisliti šta bi se sve pričalo da nisam bio tu i da nisam imao priliku da im kažem sve što sam rekao", naveo je danas Dodik, prenosi Srpskainfo.

Govoreći o eventualnom ugrožavanju srpskog jedinstva, Dodik je naveo da opozicija u RS govori da to nije jedinstvo, nego da je zajedništvo po pitanju nametnute odluke bivšeg visokog predstavnika u BiH.

"Eto, ja se slažem, oni vode svoju politiku, mi svoju, ali neka ostanemo zajedno na tome", naglasio je Dodik.

Dodik je dodao da je o svom patriotizmu dovoljno rekao na javan, transparentan i jasan način u Sarajevu, u prisustvu predsjednika Turske.

"Tada sam rekao da smo spremni da pokušamo da dođemo do dogovora o svim otvorenim pitanjima, a da smo, ako toga nema, spremni za mirnu disoluciju i da bi svi prijatelji BiH, pa i sam Erdogan, trebalo da to razumiju", naveo je Dodik.

Dodik je naglasio da nije čuo nikoga od opozicionih predstavnika da su na tako važnom mjestu tako nešto rekli.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)