Dodik odgovorio na Schmidtovu ponudu: "Ne zna Nijemac šta bi sa sobom"

9
Radiosarajevo.ba
Dodik odgovorio na Schmidtovu ponudu: "Ne zna Nijemac šta bi sa sobom"
Foto: AA / Radiosarajevo.ba / Christian Schmidt, Milorad Dodik

Početak pregovora BiH sa Europskom unijom mora biti povezan sa izjavom Milorada Dodika o lojalnosti državi BiH, rekao je Christian Schmidt.

"Ako u martu budu otvoreni pregovori sa Europskom unijom (EU) o integraciji BiH, onda oni moraju biti povezani sa izjavom Milorada Dodika o lojalnosti državi BiH", rekao je u intervjuu za njemački Tageszeitung, visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt.

Nismo dugo morali čekati na "odgovor" vožda iz Laktaša koji je u izjavi svojom standardnom pričom vrijeđao Schmidta, ali, zanimljivo, nije rezolutno odbio uslov visokog predstavnika.

Obavještenje iz ViK-a: Mogući prekidi u vodosnabdijevanju u ovim sarajevskim ulicama

Obavještenje iz ViK-a: Mogući prekidi u vodosnabdijevanju u ovim sarajevskim ulicama

Na početku izjave, u svima dobro poznatoj kakofoniji, ponovio je, poput bizarne tvrdolinijske političke mantre, da se Schmidt lažno predstavlja, da je u BiH došao ilegalno i da se obrukao.

A potom je, na pitanje novinara da prokomentira potpisivanje izjave o lojalnosti, kazao kako "sve što je Schmidt kasnije radio i govorio, uključujući i tu izjavu o lojalnosti, teško je kompromitivanje države Njemačke i njenih vrijednosti".

"Mi smo se za 30 godina naslušali budalaština i od legalnih visokih predstavnika, sad evo i od onih koji se lažno predstavljaju. Ne vjerujem da Njemačka može i kraće da trpi urušavanje svog ugleda zbog činjenice da jedan Nijemac ne zna šta bi sa sobom", nemušto je zborio Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije