Dodik: Obavještavam Komšića da je rat završen

14
Radiosarajevo.ba
Dodik: Obavještavam Komšića da je rat završen
Foto: RTRS / Milorad Dodik

Nakon što je Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine danas potvrdio da će biti podnešena krivična prijava protiv odgovornih lica, nakon što je u Službenom glasniku RS objavljen tekst Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima RS, reagovao je i Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH.

Podsjetimo, Komšić je nešto ranije danas za RSE izjavio:

"Vlasti RS-a očito ne mare za bilo kakva upozorenja iz međunarodne zajednice. Sada je i više nego ikad ranije na potezu Tužilaštvo Bosne i Hercegovine. Ukoliko se ovo nastavi, sutra će se isto desiti i sa Oružanim snagama BiH, sa pravosuđem, a kad se desi, tad će se morati odgovoriti silom. Ne odgovori li se to će značiti da se pristalo na ono što nazivaju mirnom disolucijom".

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Kako prenose mediji iz manjeg bh. entiteta RS, Dodik je vrlo brzo i odgovorio:

"Ako je to što Komšić govori najbolje što zna, obavještavam ga da je rat završen i da je RS dobila svoja prava Dejtonskim mirovnim sporazumom koja brani na miran i demokratski način".

Također je napomenuo da očekuje i da pravosuđe "počne raditi svoj posao".

"Ako je željan još jednog 'zlatnog ljiljana' preporučujem mu da se pridruži islamskim ratnicima po različitim ratištima. Ratni film sa sobom u glavnoj ulozi u BiH neće gledati, a ako nastavi da prijeti njime očekujem da i pravosuđe FBiH počne da radi svoj posao", poručio je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije