Komšić: Na potezu Tužilaštvo. Kad se desi - tad će se morati odgovoriti silom

17
Radiosarajevo.ba
Komšić: Na potezu Tužilaštvo. Kad se desi - tad će se morati odgovoriti silom
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Željko Komšić, za Radio Slobodna Evropa (RSE), potvrdio je da će biti podnešena krivična prijava protiv odgovornih lica, nakon što je u Službenom glasniku RS objavljen tekst Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima RS.

"Vlasti RS-a očito ne mare za bilo kakva upozorenja iz međunarodne zajednice. Sada je i više nego ikad ranije na potezu Tužilaštvo Bosne i Hercegovine. Ukoliko se ovo nastavi, sutra će se isto desiti i sa Oružanim snagama BiH, sa pravosuđem, a kad se desi, tad će se morati odgovoriti silom. Ne odgovori li se to će značiti da se pristalo na ono što nazivaju mirnom disolucijom“, rekao je Komšić u srijedu (29. decembar).

Ukaz o proglašenju Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske (RS) objavljen je u utorak, 28. decembra u Službenom glasniku RS.

Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'

Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'

Ukaz je pet dana ranije, 23. decembra, potpisala Željka Cvijanović predsjednica RS, jednog od dva entiteta u Bosni i Hercegovini (BiH).

U objavi se navodi da Zakon na snagu stupa na snagu šest mjeseci od objavljivanja u Službenom glasniku RS.

Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima usvojen je na posebnoj sjednici u oktobru u Narodnoj skupštini RS.

Vijeće za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda RS 13. decembra ocijenilo je kao neprihvatljiv zahtjev Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS za utvrđivanje povrede vitalnog nacionalnog interesa u tom zakonu.

Usvojenim Zakonom o lijekovima RS predviđeno osnivanje Agencije za lijekove i medicinska sredstva RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije