Dodik o stenogramu koji je dospio u javnost: "Ne znam na koji je način ovo došlo u federalne medije"

7
Radiosarajevo.ba
Dodik o stenogramu koji je dospio u javnost: "Ne znam na koji je način ovo došlo u federalne medije"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Uobičajena je praksa da ja srpskim kadrovima dostavim stenograme i ne znam na koji je to način došlo u federalne medije, ali imajući u vidu da je bilo nekih izvoda koje su oni iznijeli, odlučio sam jutros da pustim cjelokupan stenogram sa sastanka sa specijalnim izaslanikom Vlade SR Njemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom koji nije mali i ljudi imaju priliku da to pročitaju, izjavio je predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik.

On je potom u svom stilu kazao da je "Annalena Baerbock je lagala Antronyu Blinkenu, a na tako visokom nivou kada se iskaže laž onda je to velika laž".

"Oni pokušavaju da naprave predstavu oko obustavljanja sredstava. U stenogramu se vidi da sam ja pet puta tražio da oni to završe. Ali to nije jedini novac, mi imamo aranžmane, razgovarao sam i sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom koji je rekao da je spreman da te projekte realizujemo. Mi imamo naše prijatelje", rekao je Dodik.

Osvježite zidove bez krečenja: Sve što treba je da ih očistite ovom smjesom

Osvježite zidove bez krečenja: Sve što treba je da ih očistite ovom smjesom

Dodik je naveo da se Zaracin pozivao na njihov Ustav, a da mu je on rekao da "Ustav BiH govori o suverenosti ove zemlje koju oni nešto zagovaraju".

"Ali za svaku suverenu zemlju je zabranjeno miješanje u unutrašnje stvari, pogotovo ako je ona članica Ujedinjenih nacija. BiH je članica UN-a. Kako to da se Njemačka miješa u unutrašnje stvari? A šta vi to mislite, da ćete vašim kreditima kupiti našu slobodu i ukinuti RS? Nećete.

Šta mislite da ja treba da prihvatam vaš novac i da prihvatim Schmidta? Eto neću. I šta sad? A onda ode Baerbock, zbog koje svi pričaju o krizi u Njemačkoj, da je privreda pala zahvaljujući njenoj politici, a ona kleveće Milorada Dodika u Vašingtonu", zaključio je ljutiti Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije