Dodik o posjeti Izetbegovića: "Ja u Sarajevu ne bih mogao okupiti toliko Srba"

14
Radiosarajevo.ba
Dodik o posjeti Izetbegovića: "Ja u Sarajevu ne bih mogao okupiti toliko Srba"
Print Screen / Milorad Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je RS slobodna i multietnička zemlja i da ne zna zašto Bakir Izetbegović ne bi boravio u njoj.

Upitan da prokomentariše Izetbegovićevu posjetu Banjoj Luci, Dodik je podsjetio da u RS, prema popisu, živi oko 14 posto Bošnjaka, koji žive normalne živote kao i svi drugi, prenose mediji iz RS-a.

"Za razliku od Izetbegovića, ja naprimjer u Sarajevu ne bih mogao da okupim toliko Srba na jedan sastanak, koliko on može okupiti Bošnjaka u RS, jer ih tamo nema, što opet govori o karakteru Federacije i njenog glavnog grada nakon ratnih zbivanja devedesetih godina", naglasio je Dodik.

Predrag Kojović: Mislim da državna koalicija više ne postoji, a čuli smo da stižu i nove sankcije...

Predrag Kojović: Mislim da državna koalicija više ne postoji, a čuli smo da stižu i nove sankcije...

Uostalom, rekao je Dodik, ne zna ni zašto bi se pridavala tolika pažnja Izetbegovićevom dolasku, nije prvi put u Banjoj Luci, a pretpostavljam ni posljednji.

U Banja Luci je danas održana redovna sjednica Predsjedništva SDA, kojoj je prisustvovao i njen predsjednik Bakir Izetbegović.

Podsjetimo,  Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke dekokratske akcije (SDA), nakon sjednice Predsjedništva SDA u Banjoj Luci, rekao je da bi se u Bosni i Hercegovini puno bolje živjelo da nije politike Milorada Dodika.

"Mi smo pozvali odgovorne snage u Republici Srpskoj koje imaju demokratski kapacitet da se te politike zaustave. Ne može se jednostrano povlačiti iz zakona usvojenih u PS BiH. Ukoliko OHR ne zaštiti svoje posljednje odluke, mislim na zakon o zabrani negiranja genicida, mi ćemo ovlastiti predlagače da predaju apelaciju Ustavnom sudu BiH", naglasio je Izetbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije