Dodik o incidentu u Trebinju: 'Mandić laže. Okuka nije izvukao nikakav pištolj!'

2
Radiosarajevo.ba
Dodik o incidentu u Trebinju: 'Mandić laže. Okuka nije izvukao nikakav pištolj!'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta RS oglasio se povodom događaja koji se dogodio u nedjelju, 17. septembra u Trebinju, a kako je naveo BN, u svemu je učestovao Dodikov savjetnik Branislav Okuka koji je potegao pištolj na biznismena Momčila Mandića.

Dodik nije dugo čekao da stane u odbranu svog savjetika, a o svemu se oglasio na društvenoj mreži X.com:

"Prosto je nevjerovatno kako su svi dušebrižnici potrčali da povjeruju Momčilu Mandiću, koji je u javio za pojedine medije doslovno slagao sve. Da nije tragično, bilo bi komično, jer je sve suprotno od televizijskih izjava i medijskog spina. Mandić je sam pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću potpisao.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Činjenice su jasne i dokumontovane, Mandić je pokušao da napadne s licem, ili tačnije više njih, Okuku u Trebinju, koji nije izvukao nikakav pištolj. Verbalni sukob imao je cilj da dokaže Mandićevu moć u namjeri da vrha po Republici Srpskoj kako on misli da treba i da dijeli pravdu prema svima koji nisu prošli po njegovim mjerilima, ni što nije u budućnosti, ni ovakva.

Apsurdno je dovoditi u isti kontekst patriotizma Okuke i Mandića. Prvi je RS natopio krvlju kao jedan od ratnih komandanata u Specijalnoj brigadi policije, a drugi je paranoičan i presuđeni kriminalac koji glumi nevinašce. Nije ovo Mandiću prvi sukob s ratnim komandantima. Valja briga savjesti ratnih profila dovodi do zamjene teza u mjerilima vrijednosti.

RS je bezbjedna za sve njene građe i nikakve strukture i sumnje lica neće moći da ugroze.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije