Nove informacije iz Trebinja: Oglasila se policija nakon privođenja savjetnika Milorada Dodika

4
Radiosarajevo.ba
Nove informacije iz Trebinja: Oglasila se policija nakon privođenja savjetnika Milorada Dodika
Foto: Printscreen / Branislav Okuka

Trebinjska policija oglasila se povodom događaja koji su se dogodila danas u tom gradu, a kako je naveo BN, u svemu je učestovao Dodikov savjetnik Branislav Okuka koji je potegao pištolj na biznismena Momčila Mandića.

Iz policije nisu naveli imena učesnika u ovom incidentu, no prema inicijalima se može zaključiti da je riječ o Branislavu Okuki i Momčilu Mandiću.

"Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su 17. septembra 2023. godine, lišili slobode lice inicijala S.L. u Trebinju za kojim je bila raspisana Centralna potjernica. Lice je lišeno slobode prilikom intervencije policijskih službenika tokom verbalnog sukoba između lica inicijala B.O. i M.M. na raskrsnici ulica Kralja Petra i Oslobodioca i Cara Lazara.

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju koji se izjasnio da u nema elemenata krivičnog djela. U toku je dalji rad po događaju", navodi se u saopćenju trebinjske policije.

Okuka je jedan od glavnih savjetnika Milorada Dodika, a tokom rata je bio pripadnik policije RS. Njegovo ime se povezuje i sa Udruženjem "Čast otadžbine", a bio je povezan i sa jedinicom "Srpska čast".

Inače, Okuka je ranije bio zaposlen više od jednu deceniju u firmi Momčila Mandića, gdje je kako tvrde Mandići, dobio otkaz zbog "krađe goriva".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije