Dodik o akcizama: To jeste udar za građane, ali nije veliki

Fena
Dodik o akcizama: To jeste udar za građane, ali nije veliki
/ Foto: Anadolija
Predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik uvjerava da će izmjene i dopune Zakona o akcizama u BiH biti usvojene u ponedjeljak ili utorak u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Kaže da zna i satnicu kada će do toga doći i siguran je da će biti izglasane u vanrednoj proceduri.

Obaviješten je, navodi, da postoji većina koja će u Predstavničkom domu usvojiti danas utvrđeni novi set zakona.

"Dom naroda parlamenta BiH usvojio je novi prijedlog izmjena i dopuna Zakona o akcizama, koji je danas utvrdilo Vijeće ministara BiH na vanrednoj sjednici, a bit će usvojene i u Predstavničkom domu", rekao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci, navodeći da će zastupnici njegove stranke prisustvovati sjednicama i glasati kada god je to, kako tvrdi, u interesu RS-a.

Najavio je da će budžet za poljoprivrednike u RS-u biti povećan za još deset miliona KM, koji po osnovu poticaja dobivaju 60 miliona KM godišnje. Objasnio je da poljoprivrednici neće plaćati skuplje gorivo, iako će cijena biti povećana izmjenama Zakona o akcizama za dodatnih 15 feninga iz akciza na naftu i naftne derivate za izgradnju autocesta i cesta.  

Dodaje da to jeste udar za građane, ali nije veliki, jer je cijena nafte bila ranije mnogo skuplja, a nije bilo poskupljenja.

Naveo je i da RS nije pred bankrotom, kao što neki tvrde.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije