Dodik nastavio polemiku sa Debevecom: Poklanjam mu sve što imam u Rusiji

RTRS
Dodik nastavio polemiku sa Debevecom: Poklanjam mu sve što imam u Rusiji

U gostovanju u emisiji Telering na RTRS-u, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nastavio je polemiku sa predsjednikom Suda BiH Rankom Debevecom.

Podsjetimo, Dodik je tokom dana Debeveca optužio za sumnjive aranžmane, posjedovanje neograničene moći da izdaje naloge za prisluškivanja, te za prikrivanje španskog državljanstva. U svom odgovoru Debevec je pozvao Dodika da dokaže optužbe.

"Vidim da je kasnije reagovao i nešto pomenuo kako ja imam državljanstvo Srbije. Tačno je da imam državljanstvo Srbije i ja sam to prijavio. Što se tiče njegove priče o imovini, sve što imam u Rusiji poklanjam njemu, tako da može to tamo da proda, pa fino upotrijebi u odbranu od silnih optužbi", rekao je lider SNSD-a.

Dodik je govorio i o sprezi pravosuđa i obavještajnih struktura u BiH. Optužbe je iznio i na račun pojedinih ambasadora koji su, kako je rekao, po njegovom saznanju vršili pritisak nad sudijama i tužiocima za pokretanje postupka protiv pojedinaca u BiH.

"Danas slušam ove kao prijatelje američke koji kažu 'borba za vladavinu prava'. Kojeg prava, izvinite? O čemu pričate? O tome kako direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH može da bude čovjek bez diplome, a piše tamo da mora da ima diplomu? O tome pričate? Ili o tome da predsjednik Suda može da bude čovjek koji skriva svoj identitet? Nije sporno, može on da ima i pet državljanstava, ali da li ima razlog da krije to?", rekao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH je komentirao i nedavno održane izbore u Crnoj Gori. Dodik je istakao da očekuje da lideri tri partije, koji imaju potreban broj zastupničkih mjesta da bi formirali Vladu, ubrzo završe taj proces i tako stabilizuju situaciju u toj zemlji.

"Ne bih volio da Crna Gora, zato što je vještački pravljena u smislu nametanja crnogorskog identiteta svim drugim identitetima, postane faktor nestabilnosti. Nadam se da će nova opoziciona struktura napraviti dobar okvir za stabilnost", poručio je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije