Dodik o premještanju Ambasade BiH u Јerusalem: Palmer je obavješten

1
Radiosarajevo.ba
Dodik o premještanju Ambasade BiH u Јerusalem: Palmer je obavješten

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Mostaru da je zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Matthew Palmer već obaviješten o inicijativi za premještanje Ambasade BiH iz Tel Aviva u Јerusalem.

Dodik je potvrdio da je uputio inicijativu, navodeći da predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović to pitanje mora da uvrsti na dnevni red sjednice Predsjedništva.

"Bez obzira što Džaferović priča da to pitanje neće staviti na dnevni red, on mora po Poslovniku zakazati sjednicu Predsjedništva BiH. Vjerujem da će to uraditi. Vidim da i oni imaju neke inicijative, ja nisam protiv njihovih inicijativa... Treba razgovarati na sjednici i o tome treba da se odlučuje", istakao je on.

Govoreći o sutrašnjem sastanku članova Predsjedništva BiH sa Palmerom, Dodik je rekao da Palmer želi da se informiše o situacij u BiH, te da, kako je rekao, slavodobitno obilježi dogovor u vezi Mostara.

- Koliko znam, on će dan poslije doći u Mostar da priča o izborima. Reći ću mu da mi smatramo kako trebamo dobiti uslove za fer i poštene izbore u Mostaru i da ranije opstrukcije budu otklonjene - naveo je on, prenosi RTRS. 

Dodik je naglasio da od izbora u Mostaru zavisi kako će se razvijati situacija u ovom gradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije