Dodik: Naš interes nije NATO, od te alijanse nismo imali ništa

Fena
Dodik: Naš interes nije NATO, od te alijanse nismo imali ništa

Predsjednik RS-a Milorad Dodik izjavio je da, nakon usvajanja rezolucije o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti tog bh. entiteta, očekuje od svih predstavnika RS-a u bh. institucijama da prestanu bilo kakve aktivnosti u pogledu približavanja BiH NATO savezu.

"Naš interes nije NATO, jer nismo imali ništa od te alijanse. Naš interes pogotovo nije NATO koji se ovdje uključio u pitanje sramotne presude za Han Pijesak", rekao je Dodik u intervjuu za RTRS.

Kaže da je dio scenarija da se ne učestvuje u radu Narodne skupštine i to da opozicija pobjegne od glasanja o rezoluciji o vojnoj neutralnosti.

"Rad NSRS se mjeri po tome da li imate većinu, a većina postoji. To što je neko sam sebe isključio ili nije došao na sjednicu, ne znači da je Skupština krnja. Ovo je parlament u punom kapacitetu", rekao je Dodik.

Tvrdi da su sinoćnja dešavanja u Narodnoj skupšini pokazala da je "destabilizacija RS kontinuiran posao vanjskih i unutrašnjih neprijatelja, koji su počeli napadima na njenog predsjednika, MUP, RTRS, a sada i Narodnu skupštinu RS".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije