NATO ne tjera nikoga da mu se pridruži

Fena
NATO ne tjera nikoga da mu se pridruži
Sjevernoatlantski savez (NATO) ne tjera nikoga da se pridruži Savezu, odgovoreno je danas medijima iz NATO štaba Sarajevo na upit o usvajanju Rezolucije o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti RS-a u Narodnoj skupštini RS.

"Kao što važi i za svaku drugu državu, na BiH je da odluči o svojoj budućnosti. NATO ne tjera nikoga da se pridruži Savezu. To je suverena odluka suverenih država", poručuju iz NATO štaba.

Kažu da na zahtjev vlasti BiH, NATO štab Sarajevo podržava reformu odbrane otkada je uspostavljen krajem 2004. godine, daje stručne savjete i pruža pomoć BiH u njenim nastojanjima u kontekstu reforme odbrane i Partnerstva za mir.

"Svjesni smo različitih stavova u BiH u vezi ovih pitanja. NATO će nastaviti raditi sa institucijama BiH pružajući podršku njenom dugotrajnom vanjskopolitičkom cilju punih euroatlantskih integracija", navodi se u odgovoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije