Nikšić uzvratio Dodiku: Policiju protiv koje se digne narod treba ukinuti

Radiosarajevo.ba
Nikšić uzvratio Dodiku: Policiju protiv koje se digne narod treba ukinuti
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istaknuo je veoma zanimljive činjenice te napao lidera Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermina Nikšića, istaknuvši da se iza njegove posjete Banjoj Luci kriju politički motivi.

On je govoreći o dešavanjima u RS-u prethodnih mjeseci, u vezi sa slučajem Davida Dragićevića, istaknuo kako je "na djelu haranga protiv cijele Policije RS-a, s ciljem njenog rušenja i provedbe reforme".

"Ovdje se pravi haranga protiv cijele policije. Konferencija za novinare održana 26. marta bila je greška i zato tražim odgovornost onih koji su to zloupotrijebili, ili se nisu snašli ili su nešto drugo učinili. Zato imaju sankcije i treba da ih bude. Tražim da se u tom pogledu sankcije i utvrde, ali to je nedovoljan razlog da se ruši cijela Policija", istakao je Dodik.

On je upozorio da se na taj način ponovo pokušava da se na dnevni red vrati reforma Policije, da bi Republika Srpska izgubila svoju policiju.

"To je krajnji cilj onih koji misle da će ovim i nekim sličnim događajima proizvesti dovoljno energije da bi ponovno vratili reformu policije na dnevni red, zato je u Banjoj Luci bio lider SDP-a Nermin Nikšić da "folira" neko saučešće. On je došao tu da skrene politički pažnju na tako nešto, a ovdje je tema Policija", dodao je Dodik.

Lider SDP-a BiH Nermin Nikšić kratko je odgovorio na ove prozivke putem Facebook profila, poslavši znakovitu poruku Dodiku.

"Žalosti me što Milorad Dodik čak i tragediju porodice Dragičević koristi za političke spinove. Svaka policija protiv koje se digne narod i treba biti ukinuta", zaključio je Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije