Dodik najavio ubjedljivu pobjedu SNSD-a: Dobit ćemo najmanje 53 općine

Radiosarajevo.ba
Dodik najavio ubjedljivu pobjedu SNSD-a: Dobit ćemo najmanje 53 općine

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da će na predstojećim lokalnim izborima ova stranka sa svojim koalicionim partnerima pobijediti u najmanje 53 lokalne zajednice.

"Od 63 općine SNSD će sa svojim koalicionim partnerima dobiti najmanje 53. Dobit će Trebinje, Foču, Istočno Sarajevo, Višegrad, Zvornik, Bijeljinu, Doboj, Banju Luku, Prijedor i Bosansku Gradišku. Dakle, sve veće gradove, kao i niz općina od Laktaša, pa do Mrkonjić Grada", rekao je Dodik za RTRS. 

Dodik je naveo da će pobjeda SNSD-a posebno biti vidljiva na Sokocu, padom aktuelnog načelnika iz SDS-a Milovana Bjelice. 

"Sinoć sam bio i sa našim ljudima na Sokocu koji su veoma optimistični. Vjerujem da će, uz našeg novog kandidata kojeg smo predložili, i Sokolac slaviti pobjedu", rekao je Dodik. 

On je istakao da se Banja Luka pod vlašću SNSD-a razvila, da su ostvareni kapitalni projekti i riješeni neki decenijski problemi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije