Dodik najavio sastanak s Putinom pa dodao: "Neću pobjeći niti ću otići u zatvor"

10
Radiosarajevo.ba
Dodik najavio sastanak s Putinom pa dodao: "Neću pobjeći niti ću otići u zatvor"
Foto: RTRS / Dodik i Putin

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik najavio je da krajem oktobra ide u Rusiju, na još jedan sastanak sa predsjednikom ove zemlje Vladimirom Putinom.

"Ruski predsjednik je najbolji čovjek kojeg sam upoznao u politici, i ponosan sam što imam priliku da sa njim razgovaram", rekao je Dodik za RTRS.

Istakao je da planira da od 20. oktobra do 5. novembra bude u Rusiji.

Udes na Drveniji, ima povrijeđenih

Udes na Drveniji, ima povrijeđenih

"Trebao bih ići i u Kinu gdje ću se sastati sa predsjednikom Xi Jinpingom", rekao je Dodik.

U ponedjeljak u Budimpešti sastat će se sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, a rekao je da je u narednom periodu planiran i sastanak sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim.

Komentirao je i to što je Sud BiH potvrdio optužnicu protiv njega zbog neizvršavanja odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta te kazao da se ne plaši suđenja i da 'neće pobjeći niti će otići u zatvor'.

"Neću pobjeći niti ću otići u zatvor. Prije će BiH propasti nego što ću ja otići u zatvor", rekao je Dodik i dodao da je na pravosuđu BiH da dokažu optužbe za koje ga terete.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije