Dodik na Kozari priznao da je opsovao genocid

7
Radiosarajevo.ba
Dodik na Kozari priznao da je opsovao genocid
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska, na Kozari se na press konferenciji osvrnuo i na sastanak koji je proteklog petka, 30. juna, održan u Konjicu. 

"Oni kažu kako smo mi došli da pravimo nered u Konjicu. Nisam spreman da u javnom diskursu diskutujem sa osuđenim lažovom koji se zove Helez i koji je sve što je iznio potpuna neistina. Nikome on nije opsovao majku, nego je neko drugi njemu opsovao majku. Ali da bi on bio junak kod svojih onda je pričao o tome. To su naravno gluposti", rekao je Dodik.

Zatim je spomenuo lidere Naroda i Pravde i SDP-a BiH...

Mogu li potrošači u BiH izbjeći poskupljenje struje?

Mogu li potrošači u BiH izbjeći poskupljenje struje?

"Čudi me da Konaković i Nikšić prihvataju taj lažni narativ. Sve je to bila laž. Očekujem ljudskost ovih i da kažu da Helez laže. Ja sam opsovao genocid. Nije spominjana Srebrenica", kazao je Dodik.

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik najavio je u nedjelju, 2. jula, nove mjere kojima se u RS neće poštovati odluke državnih organa.

Ponovio je poznate priče o Ustavnom sudu BiH i preglasavanju Srba i Hrvata.

Iz IGES-a uvjereni: 'Sve je farsa, cilj je državna imovina!'

Iz IGES-a uvjereni: 'Sve je farsa, cilj je državna imovina!'

"Jednako tako kako žele majorizaciju Srba na Kosovu, tako žele i ovdje. Očekuju da Srbi poštuju odluke Bakira Izetbegovića, Željka Komšića, Denisa Bećirovića. Oni iz Sarajeva žele eliminaciju Dodika i ove garniture", istakao je Dodik.

Ostatak njegovoj govora na Kozari možete pročitati na linku OVDJE.

/ Anketa

Smatrate li da će odluka Christiana Schmidta biti provedena?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije