Dodik: Institucije će zaštititi imovinu RS-a

Fena
Dodik: Institucije će zaštititi imovinu RS-a
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prenio je ambasadoru Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Petru Ivanovom da odbacuje odluku Ustavnog suda BiH koja, kako je saopćeno, otvara prostor za „otimanje imovine Republike Srpske“.

Dodik je dodao da će institucije Republike Srpske imati odgovor „na jednu takvu nelegitimnu i ni na čemu zasnovanu odluku", saopćeno je iz kabineta entitetskog predsjednika.

"Institucije će zaštititi imovinu Republike Srpske, ali i izboriti se da se nijedna odluka koja je vitalna po nacionalne interese neće moći donijeti bez pristanka Republike Srpske", zaključio je Dodik tokom sastanka u Banjoj Luci s ruskim ambasadorom.

Ustvani sud BiH ranije je obio apelaciju RS podnesenu protiv presuda Suda BiH kojima je naloženo da vojni objekat "Veliki Žep" u Han Pijesku bude uknjižen na BiH.

Na sastanku u Banjoj Luci Dodik i ruski ambasador razmijenili su mišljenja i o ostalim aktualnim pitanjima u RS-u i BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije