Dodik i Lukač o slučaju Dragičević: Ništa neće biti skriveno niti neko zaštićen

Radiosarajevo.ba
Dodik i Lukač o slučaju Dragičević: Ništa neće biti skriveno niti neko zaštićen
Anadolija / Dodik i Lukač
Predsjednik RS-a Milorad Dodik izjavio je danas u Banjoj Luci da je neophodno u što skorije vrijeme rasvijetliti slučaj tragičnog stradanja Davida Dragičevića.

Dodik je nakon sastanka sa ministrom unutrašnjih poslova RS-a Draganom Lukačem rekao novinarima da je zatražio da MUP u što skorije vrijeme obezbijedi dodatnu ekspertizu u ovom slučaju i da se porodici i javnosti dostave činjenice.

"Neophodno je što prije riješiti ovaj slučaj. Žao mi je što neki žele ubaciti u sve ovo politiku, što je potrebno otkloniti", dodao je Dodik.

Dodik je rekao da će danas razgovarati sa porodicom tragično stradalog Davida Dragičevića.

"Moj sin je ubijen": D. Dragičević na skupu "Stop nekažnjenim ubistvima u B. Luci"

Ministar Lukač je naglasio da ni jedan učesnik tuče nije u rodbinskim vezama sa visokim funkcionerima MUP-a Srpske.

"Ništa neće biti skriveno niti će neko biti zaštićen", poručio je Lukač i dodao da će danas posjetiti porodicu Dragičević i prezentovati im činjenice do kojih je došao MUP Srpske.

Tijelo Davida Dragičevića, čiji je nestanak policiji prijavljen 18. marta, pronađeno je 24. marta na lokaciji gdje se rječica Crkvena uliva u Vrbas u neposrednoj blizini tvrđave Kastel u Banjoj Luci.

Za mladićem su, uz policiju, tragali njegovi članovi porodice i brojni sugrađani.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije