Rezultati istrage: David Dragičević pao s mosta u rijeku Crkvenu

AA
Rezultati istrage: David Dragičević pao s mosta u rijeku Crkvenu
Dosadašnja istraga utvrdila je da je David Dragičević, mladić čije je tijelo pronađeno u Vrbasu tokom vikenda, najvjerovatnije pao sa mosta u rijeku Crkvenu, a obdukcija je utvdila da je uzrok smrti utapanje.

Željko Karan, vještak sudske medicine Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske, rekao je da obdukcija ne može odgovoriti na pitanje da li je u pitanju nesreća, ubistvo ili samoubistvo.

"Prije obdukcije došli su članovi porodice njegove i urađena formalna identifikacija neposrednim prepoznavanjem", rekao je Karan na konferenciji za novinare organizovanoj u prostorijama Policijske uprave Banja Luka.

Istakao je da su na tijelu zabilježene dvije vrste povreda, tupe mehaničke, odnosno hematomi, nastali prije smrti, a da ove povrede nisu smrtonosne. Druge povrede koje su uočene na obdukciji su postmortalne.

Prema njegovim riječima, na odjeći nije bilo oštećenja, te je ona skinuta i predata policiji kao i sadržaj džepova, a uzeti su i uzorci krvi urina u svrhu ispitivanja i uzorci za DNK analizu, ukoliko bude potrebna. 

Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, rekao je da se ne može sa sigurnošću reći da li se radi o zadesnoj smrti ili ne.

"U ovom momentu nema nijedne indicije da se radi o krivičnom djelu", kazao je Ilić.

Prema njegovim riječima, predstavnici Uprave su se uključili u istragu u momentu pronalaska tijela kako bi se utvrdilo kako je došlo do smrtnog ishoda. Prema rezultatima istrage, Dragičević je oko 23,30 sati 17. marta boravio u kafe baru "Meta" u Banjoj Luci satri osobe s kojima se fizički sukobio ispred ovog kafića.

"Radi se o manjem sukobu u kojem nije bilo posljedica po lica", kazao je Ilić.

Nakon toga policija je utvrdila pravac kretanja Dragičevića, a nadzorne kamere snimile su ga u ulici Velibora Janjetovića Janje u dva navrata gdje je iste noći izvršena i provalna krađa u jednoj kući. Prema prijavi vlasnika kuće, ukradeno je oko 200 KM, laptop, čakija, memorijski stik i ključevi kuće.

"Prilikom pronalaska tijela, kod istog pronađeni predmeti iz provalne krađe", kazao je Ilić.

Dodao je da je pronađeno sve osim laptopa za kojim se traga u koritu rijeke Crkvena.

Iz ulice Velibora Janjetovića Janje snimljeno je kretnje Dragičevića u pravcu porodične kuće u ulici Franca Šuberta.

Željko Spasojević, načelnik policijske uprave Banja Luka, istakao je da je u toku potrage saslušano više desetina lica od kojih su uzete izjave, izvršene su provjere svih informacija, pregled više lokacija u gradu, te video nadzora.

"Sve vrijeme bili smo u kontaktu sa članovima porodice i oni su bili upoznati sa aktivnostima policije. U toku trajanja potrage bilo je informacija upitne vjerodostojnosti, koje su morale biti provjerene. Vjerujemo da su dostavljane u najboljoj namjeri, ali su imale kontraefekat", kazao je Spasojević.

U Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske juče je izvršena identifikacija i obdukcija tijela Davida Dragičevića.

Policiji je 18. marta prijavljeno da se mladić udaljio iz porodične kuće iz ulice Franca Šuberta u Banjoj Luci, te da mu se nakon toga gubi svaki trag. Tijelo Dragičevića u rijeci Vrbas u subotu prijepodne primijetili su građani, a policijski službenici su ga uz pomoć Vatrogasne brigade grada Banja Luka izvukli na obalu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije