"Moj sin je ubijen": D. Dragičević na skupu "Stop nekažnjenim ubistvima u B. Luci"

Anadolija
"Moj sin je ubijen": D. Dragičević na skupu "Stop nekažnjenim ubistvima u B. Luci"
Više od 1.000 građana okupilo se večeras na Trgu Krajine u Banjoj Luci na skupu "STOP nekažnjenim ubistvima u Banjaluci - Pravda za Davida".

Većina okupljenih upaljenim svijećama odali su počast Davidu Dragićeviću (21) iz Banja Luke.

Skup je organiziran nakon pronalaska i identifikacije tijela Davida Dragičevića čiji je nestanak prijavljen 18. marta. Tijelo je pronađeno na ušću rijeke Crkvene u Vrbas u subotu, a obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti utapanje. Predstavnici policije danas su na konferenciji za novinare rekli da je najvjerovatnije u pitanju zadesna smrt i da nema indicija da je u pitanju krivično djelo.

Okupljenim na Trgu Krajine obratio se Davor Dragičević, Davidov otac koji je naveo da ne vjeruje u podatke koje je u javnost iznijela policija.

"Moj sin je ubijen. U narednim danima ću iznijeti više bitnih informacija", rekao je on i dodao da će istrajati na utvrđivanju prave istine.

Suzana Radanović, Davidova majka tvrdila je da je osoba koja je "ubila njenog sina među okupljenima i posmatra šta se dešava".

Skupu u Banjaluci prisustvovao je i Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, koji je rekao da je došao da podrži skup.

"Zaista ovo postaje neprihvatljivo, nesigurno, da mladi ljudi gube živote u Banjaluci pod uglavnom nerazjašnjenim okolnostima i da se sve svede da tako kažem na brzopletu istragu u kojoj se daju neprihvatljive konotacije. Nije mi prihvatljivo da se ide odmah na kompromitaciju žrtve i to od strane policije", rekao je Mektić i dodao da nešto što nije dokazano ne može se iznostiti u javnost.

Naglasio je da nadležni organi treba što prije utvrde sve okolnosti ovog slučaja.

Između ostalog, policijskom istragom utvrđeno je da je Dragičević prije pada sa mosta u rijeku Crkvena, opljačkao kuću u blizini, a stvari koje su nestale iz te kuće pronađene su u njegovim džepovima izuzev laptopa za kojim je policija i danas tragala u koritu Crkvene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije