Dodik i Cvijanović: Saučešće Španiji, RS pruža podršku borbi protiv terorizma

Fena
Dodik i Cvijanović: Saučešće Španiji, RS pruža podršku borbi protiv terorizma
FOTO: AA / Milorad Dodik i Željka Cvijanović
Predsjednik RS-a Milorad Dodik uputio je telegram saučešća španskom kralju Filipu VI, povodom terorističkog napada u Barceloni.

"Duboko nas je potresla strašna vijest o terorističkom napadu u Barceloni, u kojem su živote izgubili nedužni ljudi, a veliki broj njih je teško povrijeđen. RS osuđuje ovaj teroristički čin i u potpunosti daje podršku globalnoj borbi protiv terorizma koji na najsuroviji način odnosi živote nevinih ljudi", navedeno je u telegramu saučešća predsjednika manjeg bh. entiteta.

I premijerka RS-a Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća predsjedniku Vlade Španije Marijnu Rajoyu povodom terorističkog napada u Barceloni u kojem je poginulo 13 ljudi, a više desetina povrijeđeno.

"Užasnula nas je i šokirala vijest o terorističkom napadu u kojem su živote izgubili nevini ljudi, a veliki broj njih je povrijeđen. Najoštirije osuđujemo ovaj teroristički zločin i duboko saosjećamo sa građanima Španije, koji su se našli na udaru najstrašnijeg oblika terorizma", navodi se u telegramu entitetske premijerke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije