Dodik govorio o spomeniku bosanskom kralju Tvrtku u Sarajevu i ponovo vrijeđao Bošnjake

/ Komentari (25)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

N

Lijepe riječi su ukras!

Bosanski pobunjenici

***

alen

Idi liječi se krme. Fakat se provaljujete

Bosnjaci

Su postojali kad pravoslavci nisu imali ni crkva a kamoli vjere. Nastali ste pod Turcima i oni su vam dali mogućnost da vjerujete u nešto.

No name

Vozd iz Laktasa nije uzeo terapiju danas

OMG

Ovaj covjek izgleda stvarno ne zna da su oni Vlasi i da su kao takvi postojali kad je Austrija dosla u Bosnu. Turci su ih dovodili kao radnu snagu iz Vlakije. Poslije su postali Srbi jer su bili iste vjere. Zalosno je da u izmislili sopstven identitet. Naravno da Tvrtko nije bio musliman, pa tada muslimana ovdje nije ni bilo , ali je bilo Bosnjaka

Aha.

***

Bosna Bosancima

***

Gost

Vrijeme je da Vojvodina izađe iz Srbije.

Dkfj

Gdje su vam crkve iz tog doba?Sve su od 1900 pa,na,ovamo. I bu dali dosta.

Roki 556

Mile idi pjevaj,drzi se mikrofona mani se politike

***

***

Necemo nacije Jugoslavije/SHS kao ‘etnije’ u Bosni

Nema vise Jugoslavije! Necemo njene nacije kao ‘konstitutivne narode’ u BiH jer su to opaki, zlocinacki, istrjebljivacki velikodrzavni projekti Srbije i Hrvatske. Zasto Slovenija, Hrvatska, Srbija nemaju “konstitutivce”, a nacije Jugoslavije? Nema u Bosni dijaspore ni teritorije susjednih drzava, da bi imala njihove narode! Nije multinacionalna, ni multietnicka, ni sastavljena, ni drzavna zajednica. BiH je postojala prije Dejtona, Kraljevine SHS, Berlinskog kongresa, prije dolaska Osmanlija u Evropu i prije otkrica Amerika. Njeno stanovnisto prozivljava cijeli milenij istu drzavnost, tradiciju, jezik i kulturu. Genetski je staroevropski, a ne slavenski narod. Nije Bosna multietnicka! Jeste multireligijska. Oduvijek! Zato ima drustvene vrijednosti suzivota, tolerancije, liberalizma, sekulsrizma. Sve te vrijednosti su prijeko potrebne Evropi da opstane. Vratiti ime drzavi BOSNA, nacija Bosanska. Srbija i Hrvatska bi “izgubile pravo skrbi” nad narodom Bosne, koji nije njihov narod ni njihova dijaspora! Trajan mir na pomolu!

Malo cinjenica

Krajiški pravoslavci nece da priznaju da su im pretci dovedeni u Bosnu od strane Osmanlija iz Vlaške nizije (Rumunija) i da nisu sluzili Kralja Tvrtka. Tvrtko, kralj Bosne i nije bio niciji vazal. Svi njegovi podanici su bili Bosnjani.(ovisno o izgovoru- Bosanci) Otkud sad vi troprstasi u ovoj prici? Vidis da Tvrtko, kao i svi junaci sa stecaka, dizu 5 prsta! Gdje ima stecaka na Balkanu tu je bila kraljevina Bosna.

Haha

Mile nisi u pravu ovaj put. Naučno je dokazano od strane probosanskih historijografa da se kralj Tvrtko ustvari zvao Tvrtkoman Kotromanoglu ,da je sagradio prvu džamiju u oslobođenom Sarajlabadu i da je što je možda i najvažnije direktan predak Šemso Suljaković!

Ne pijem dok Paja vozi

>>Su postojali kad pravoslavci nisu imali ni crkva a kamoli vjere. Nastali ste pod Turcima i oni su vam dali mogućnost da vjerujete u nešto. ka Bosnjaci<<Ok! Pitanje jedno kad su krštaški ratovi bili šta su krćani radili sa arapima pokrštavali jel tako i sad su htjeli zemlju napraviti Kešćansku

Err

BIH POSTOJI 500 GODINA, A TI SI NEPISMENI LAKTASANIN

Ne pijem dok Paja vozi

***

Ne

Su postojali kad pravoslavci nisu imali ni crkva a kamoli vjere. Nastali ste pod Turcima i oni su vam dali mogućnost da vjerujete u nešto. ka Bosnjaci<<Ok! Pitanje jedno kad su krštaški ratovi bili šta su kršćani radili sa Arapima pokrštavali jel tako i sad su htjeli zemlju napraviti Kršćansku pa su odlučiti dovesti nevjernike i preobratiti ih u Hinduizam. Tako su isto i Turci dovodili ove sa Karpata

***

***

UVESTI KRALJEVINU U BIH I DOVESTI

DZEVADA KOTROMANICA IZ AUSTRALIJE I POSTAVITI GA ZA KRALJA!

***

***

Imam tri prijatelja

Jedan se preziva Kontromanić, drugom je ime Tvrtko, a treći se preziva Bosanac. Možete lagano predpostaviti što oni misle o svemu ovome.

Ne pijem dok Paja vozi

Jedan se preziva Kontromanić, drugom je ime Tvrtko, a treći se preziva Bosanac. Možete lagano predpostaviti što oni misle o svemu ovome. ka Imam tri prijatelja Mogu kad su zajedno, pa ti se družiš sa kraljem hahaha e jesi legenda 🤣🤣🤣

***

***

/ Najnovije