Dodik Bosiću: Plati kaznu jer mi trebaju pare za proslavu, i spremi se na još tužbi

Radiosarajevo.ba
Dodik Bosiću: Plati kaznu jer mi trebaju pare za proslavu, i spremi se na još tužbi
/ Fena/AA
Predsjednik RS-a Milorad Dodik rekao je da od Mladena Bosića očekuje da ispoštuje odluku Suda u Banjoj Luci i plati mu kaznu zbog klevete. Dodik kaže da očekuje što bržu isplatu jer su mu "pare potrebne za proslavu".

"Bosić će morati da plati što je lagao, a nadam se da će i drugi opozicionari nešto naučiti na njegovom primjeru", rekao je Dodik na pitanje Srne da prokomentira Bosićeve reakcije nakon odluke suda da mu mora isplatiti 6.000 KM kazne zbog klevete.

Dodik je poručio Bosiću da "više ne plače i ne kuka, već da uplati presuđeni novac jer mi pare trebaju za proslavu koju sam najavio".

Okružni sud u Banjoj Luci odbio je žalbu Mladena Bosića na presudu banjalučkog Osnovnog suda prema kojoj je obavezan da Miloradu Dodiku isplati 6.000 KM kazne zbog klevete i da plati 2.409 KM troškova parničnog postupka sa zateznom kamatom, ocijenivši je neosnovanom. Okružni sud odbio je i zahtjev tuženog za naknadu troškova žalbenog postupka u iznosu od 880 KM.

Bivši lider SDS-a Mladen Bosić izjavio je danas da će presuda suda "pasti" onda kada, kako kaže, profunkcionira pravna država i u Republici Srpskoj i u BiH.

"Što se tiče njegovog današnjeg istupa, najavljujem da ću ga opet tužiti za klevetu koju je izrekao", istaknuo je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije