Lider SDS-a nezadovoljan: Referendum je bio samo obična anketa

Fena
Lider SDS-a nezadovoljan: Referendum je bio samo obična anketa
/ Vukota Govedarica (Fena)
Tokom dana svoju izjavu za medije dao je predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS), Vukota Govedarica, koji je komentirao procedure u vezi sa održavanjem referenduma u Republici Srpskoj.

On je ustvrdio da je "neko svjesno" napravio proceduralne greške u vezi s konstatovanjem rezultata referenduma u manjem bh. entitetu o Danu Republike Srpske, te je uputio na objavu u "Službeni glasnik RS-a", iako se o njima prethodno nije izjasnilo Vijeće naroda RS-a.

Na to je, kaže, danas ukazao i Ustavni sud RS-a, što znači da se ispostavilo da se umjesto referenduma u RS-u „desila obična anketa, što je poslužilo za manipulaciju građana uoči lokalnih izbora“.

"Sada imamo problem da je prestao mandat Komisiji za provođenje referenduma i postavlja se pitanje ko će u Narodnoj skupštini RS-a ponovo predložiti odluke o konstatovanju rezultata referenduma", rekao je Govedarica u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije