Dobre vijesti u Sarajevu: U protekla 24 sata nije bilo novozaraženih

Radiosarajevo.ba
Dobre vijesti u Sarajevu: U protekla 24 sata nije bilo novozaraženih
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Podhrastovi

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, tokom protekla 24 sata u Kantonu Sarajevo izvršena su 173 laboratorijska testiranja na prisustvo novog koronavirusa, a, kako je saopćeno, nije bilo novih potvrđenih slučajeva infekcije ovim virusom.

Ukupan broj oboljelih od zarazne bolesti COVID-19 u Kantonu Sarajevo i dalje iznosi 108.

“Trenutno je hospitalizirano sedam pacijenata. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici se nalaze dvije osobe, a u izolatoriju KCUS-a pet. Nema pacijenata na respiratorima. Jučer je evidentiran oporavak pet osoba, čime ukupan broj oporavljenih u Kantonu iznosi 56, a broj aktivnih slučajeva je 42. Smrtnih ishoda jučer nije bilo”, podaci su iz biltena Zavoda.

Ministarstvo unutrašnjih poslova KS je tokom protekla 24 sata evidentiralo tri slučaja kršenja mjere samoizolacije, a u prinudnoj izolaciji se nalaze dvije osobe.

Dodaju i da se na evidenciju Službe za zapošljavanje KS od proglašenja stanja nesreće 18. marta 2020. godine, prijavilo 5.165 osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije