KS: Potvrđeni novi slučajevi zaraze, saopćen broj osoba koje su ostale bez posla

Fena
KS: Potvrđeni novi slučajevi zaraze, saopćen broj osoba koje su ostale bez posla

Tokom protekla 24 sata u Kantonu Sarajevo izvršeno je 105 laboratorijskih testiranja na prisustvo novog koronanavirusa te je kod dvije osobe potvrđena infekcija. Ukupan broj oboljelih od bolesti COVID-19 u Kantonu Sarajevo iznosi 138, podaci su Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Trenutno je hospitalizirano devet pacijenata. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici se nalaze tri osobe, a u izolatoriju KCUS-a još šest. Nema pacijenata na respiratorima. Jučer je evidentiran opravak četiri osobe, čime ukupan broj oporavljenih u Kantonu iznosi 45.

Smrtnih ishoda jučer nije bilo, podaci su iz biltena Zavoda, saopšteno je Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je tokom protekla 24 sata evidentiralo četiri slučaja kršenja mjere samoizolacije, a u prinudnoj izolaciji se nalaze dvije osobe.

Na evidenciju biroa za zapošljavanje JU "Služba za zapošljavanje" Kantona Sarajevo u ponedjeljak su se prijavile 143 osobe, tako da ukupan broj novoprijavljenih osoba, od proglašenja stanja nesreće 18. marta, iznosi 4.826.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije