Ovu zimu Zeničani neće zaboraviti: Nakon minusa tek stiglo grijanje

N. K.
Ovu zimu Zeničani neće zaboraviti: Nakon minusa tek stiglo grijanje
Pixabay / Ilustracija
Grad Zenica je proteklih dana na sibirskim temperaturama koje su zahvatile BiH, danima bio bez grijanja, a iz ArcelorMittala su danas saopćili kako su počeli isporuku toplotne energije za daljinsko grijanje.

"Kotao br. 2 u pogonu Energetika je pokrenut i trenutno se nalazi u periodu stabilizacije. Gradu se isporučuje oko 20 megavata energije kako bi se mogla testirati oprema, odnosne cijevi za provođenje pare i cjelokupna mreža.", rečeno je jutros iz Kompanije ArcelorMittal.

"Svi kvarovi su još sinoć sanirani, tako da je isporuka grijanja jutros krenula. Također, u večernjim satima skoro svi domovi u Zenici su dobili isporuku toplotne energije.", rekao je za Radiosarajevo.ba dežurni u Operativnom centru JU 'Grijanje' Zenica.

Podsjećamo, Zeničani su, zbog kvara na kotlovima ostali bez grijanja u nedjelju, 8. januara, na temperaturi od minus 20 stepeni. Grijanje su imali od ponedjeljka navečer do srijede ujutro, kada je opet došlo do prekida u snabdijevanju toplotnom energijom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije