BiH / Dobojska policija o izborima: Prijavljene prijetnje i navodna kupovina glasova

21. 02. 2021. u 14:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U toku su ponovni izbori u Srebrenici i Doboju.

Posmatrači izvještavaju o situaciji na terenu, a saopćenje su uputili i iz dobojske policije, gdje su zabilježili interesantne slučajeve.

"Štabu Policijske uprave Doboj 'Izbori 2021', koji prati i preduzima mjere i radnje u
cilju održavanja povoljne bezbjednosne situacije na dan ponovljenih lokalnih izbora u
Doboju, do 14 časova prijavljeni su sljedeći događaji na glasačkim mjestima:

Policijskoj stanici Doboj 1, oko 8.45 časova, iz političkog subjekta PDP-a
prijavljeno je da je na biračkom mjestu u Podnovlju njihovom posmatraču prijećeno prilikom glasanja.

Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 koji su utvrdili da nije dolazilo do narušavanja javnog reda i mira te da posmatraču PDP-a nisu dali stolicu na pomenutom biračkom mestu, nakon čega se isti odjavio sa biračkog mjesta a potom zaražio ljekarsku pomoć u dobojskoj bolnici, gdje je upućen na Odjeljenje neuropsihijatrije dobojske bolnice", saopćeno je.

Policijskoj stanici Doboj 1, oko 9.10 sati, iz Koalicije NVO „Pod lupom“ je prijavljeno da se u ulici Kralja Aleksandra u Doboju, u jednom ugostiteljskom objektu koji se nalazi u blizini biračkog mjesta "Čitaonica" vrši kupovina glasova.

"Po navedenom su postupili policijski službenici prilikom čega su utvrdili da u navedenom slučaju nema elemenata prekršaja niti krivičnog djela", navode iz policije.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA