COVID vijesti iz USK: Novozaražene 24 osobe, prijavljena smrt muškarca

0
Radiosarajevo.ba
COVID vijesti  iz USK: Novozaražene 24 osobe, prijavljena smrt muškarca
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

U protekla 24 sata u Unsko-sanskom kantonu je potvrđena zaraza 24 osobe, od 94 testirana uzorka.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo USK, u protekla 24 sata izliječena su 24 pacijenta.

Testiranja su vršena u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, Mikrobiološkoj laboratoriji Kantonalne bolnice u Bihaću te Poliklinici „Muminović".

Kada je u pitanju testiranje, saopćeno je da je od 54 poslana uzorka na KCUS, u protekla 24 sata novozaraženo 12 osoba. U protekla 24 sata od 29 uzoraka urađenih u mikrobiološkoj laboratoriji KB Bihać novozaraženo je 9 osoba. U Poliklinici Muminović od urađenih 11 uzoraka, novozaražene su 3 osobe.

Najviše novozaraženih, ukupno 11, je u Bihaću, potom u Bosanskoj Krupi i Cazinu po četiri, u Bužimu dva, a po jedna novozaražena osoba evidentirana je u Ključu, Sanskom Mostu i Velikoj Kladuši.

Na Infektivnom odjelu hospitalizirano je 65 pacijenata, od toga 60 pozitivnih i pet suspektnih. Šest pacijenata je na respiratoru.

Kako mediji prenose, iz Doma zdravlja Ključ prijavljena je smrt jedne muške osobe, rođene 1971. godine.

Inače, prema aktuelnim podacima, koronavirus je aktivan kod 610 stanovnika i kod tri migranta.

Od početka pandemije u USK, koronavirus je otkriven kod 2.036 osoba. Izliječen je 1.291 pacijent, a 133, uslijed komplikacija izazvanih koronavirusom, su preminula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije