Divna vijest iz KBZ: Uspješno porodili ženu pozitivnu na COVID-19

Radiosarajevo.ba
Divna vijest iz KBZ: Uspješno porodili ženu pozitivnu na COVID-19
Zenicablog / Uspjeh zeničkih ljekara

Tim ljekara i osoblja KBZ kojeg su predvodili ljekari dr. Jasmin Hodžić i dr. Tarik Zulović uspješno je maloprije obavio prvi porod operativnim zahvatom tzv. “carskim rezom”, porodivši 24-godišnju pacijenticu iz Maglaja, koja je bila hospitalizirana, jer je bila pozitivna na koronavirus.

Uspjeh zeničkih ljekara - undefinedZenicablog: Uspjeh zeničkih ljekara

Maglajka se osjeća dobro, rodila je dječaka, teškog 3.550 grama.

Podsjećamo, u Zeničko-dobojskom kantonu je prva identificirana osoba pozitivna na Covid-19 u Federaciji, ali je i obavljen prvi operativni hirurški zahvat uopće nad osobom osoba koja je imala Covid-19, koja je morala biti operisana zbog primarne bolesti. Dvostruki hirurški zahvat je također proveden uspješno, a pacijent, također iz Maglaja, se nekoliko dana kasnije oporavio i napustio bolnicu.

Ljekari i medicinsko osoblje u Kantonalnoj bolnici Zenica, ali i drugim zdravstvenim ustanovama u ZDK, potpuno je spremno dočekalo ovu situaciju, pa su pripremljeni i osigurani dvostruki protokoli, tehnika i aparatura, pa se operacije i slični zahvati potpuno sigurno i odvojeno obavljaju za Covid-19 pozitivne pacijente.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije