Stravične slike sa zgarišta: Kako danas izgleda Arizona

O.K.
Stravične slike sa zgarišta: Kako danas izgleda Arizona
Foto: gradacackiglas.com / Vatrena stihija progutala Arizonu

Oko 500 štandova u potpunosti je izgorilo jučer za svega nekoliko sati na pijaci Arizona u Gradačcu, što je drugi požar u svega tri godine na ovom lokalitetu.

Isto kao i prije tri godine, „Nova pijaca“ će zajedno sa prodavačima i zakupcima štandova obnoviti Arizonu i ona će ponovo raditi, kazao je direktor Nove pijace, Ensar Mešanović za Radiosarajevo.ba.

„Zatražili smo pomoć od predstavnika nadležnih organa, prvenstveno od Općine Gradačac. Nadamo da će uskoro pijaca biti vraćena u prvobitno stanje“, ističe Mešanović.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdio i ministar trgovine, turizma i prometa TK Mirsad Gluhić, Vlada ovog kantona razmotrit će pomaganje u obnavljanju nakon što izvještaj Tužilaštva bude okončan.

„Prerano je još govoriti o konkretnim potezima. Čekat ćemo izvještaj Tužilaštva kako bi ozbiljno pristupili ovom problemu“, kazao je Gluhić.

U općini Gradačac danas je održan tematski kolegij kod načelnika općine Edisa Dervišagića, ali istaknuto je da nema još jasnih zakključaka, jer je o tome još rano govoriti.

Šef Službe civilne zaštite općine Gradačac Isam Sendić potvrdio je da je neophodno da menadžment preduzeća Nova pijaca i općinski načelnik razgovaraju o ovoj temi nakon čega bi trebalo biti više zaključaka.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije