Direktor Muhamed Omerović: Izolatorij s Bjelava selimo na drugu lokaciju

0
A. S.
Direktor Muhamed Omerović: Izolatorij s Bjelava selimo na drugu lokaciju
Foto: Radiosarajevo.ba / Omerović: Izolatorij s Bjelava selimo na drugu lokaciju

Nakon što smo prije pet dana održali jedan sastanak sa Komisijom koju su poslali Krizni štab KS i Vlada Kantona Sarajevo, danas smo obavili razgovore s drugom ekipom komisije i definitivno donijeli odluku da se Izolatorij na Bjelavama, Paviljon 2, preseli na drugu lokaciju.

To je za Radiosarajevo.ba izjavio Muhamed Omerović, direktor Studentskog centra Sarajevo, nakon što je danas sastanak sa Komisijom završen na konstruktivan i najbolji način.

"Paviljon 2 je bio izuzet za Izolatorij, za smještaj lakše oboljelih COVID-19 pacijenata. Na današnjem druigom po redu sastanku s Komisijom koju je imenovala Vlada KS i Krizni štab KS, ponudili smo im novo rješenje za izolatorij. Riječ je o internatu Željezničkog srednjoškolskog centra u sarajevskom naselju Buća Potok. Taj prostor je potpuno spreman za izolatorij", kazao je Omerović za naš portal.

Studentski dom Bjelave - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Studentski dom Bjelave

On je ujedno pozvao sve studente u Bosni i Hercegovini da dođu i uskoro ponovo usele u Studentski centar na Bjelavama. 

"Volio bih da nas ima što više i da Centar na Bjelava upravo služi samo toj namjeni. Iz tog razloga pozivam studente oiz cijele BIH da dođu u Centar na Bjelave", podvukao je Omerović.

Omerović je prije imenovanja za direktora Studentskog centra Sarajevo obavljao i funkciju predsjedavajućeg Općinskog vijeća Ilidža. Potvrdio nam je da je dao ostavku.

"Zbog funkcije predsjedavajućeg Općinskog vijeća Ilidža, nisam bio u sukobu interesa, ali sam ostavku dao iz moralnih razloga. Želim se maksimalno posvetiti razvoju Studentskog centra Sarajevo i želim biti 24 sata posvećen tom cilju. Zbog toga sam napustio mjesto predsjedavajućeg Općinskog vijeća Ilidža, iako niko od mene to nije tražio", kazao je Muhamed Omerović za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije