Adem Zalihić optužen da je udario ženu s hidžabom, evo šta kaže

20
Radiosarajevo.ba
Adem Zalihić optužen da je udario ženu s hidžabom, evo šta kaže
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Adem Zalihić

Adem Zalihić, direktor Hitne pomoći proteklih dana je u fokusu javnosti nakon što ga je njegov prvi komšija na Sedreniku Emir Ražanica optužio da je fizički nasrnuo na njegovu suprugu.

Tim povodom, Zalihić se oglasio na svom Facebook profilu oštro demantirajući ove optužbe.

“Po ko zna koji put napadnuti smo moja porodica i ja, ali ovo u Ramazanu je prevršilo svaku mjeru. Tuku nam djecu, pozivaju policiju konstantno godinama, svaki naš uspjeh nam zagorčaju, a kao vrhunac danas sam optužen da sam udario tu ženu. Evo Ramazan je, dove se primaju od vjernika pa ja molim Gospodara da razotkrije i ponizi spletkaroše još na dunjaluku. Ako sam udario ovu ženu Gospodaru učini da mi se ruka oduzme, ako su oni potvorili mene kazni ih kako samo Ti znaš, a Ti si sudija najpravedniji”, napisao je, između ostalog, Zalihić na Facebooku.
S druge strane, Ražanica tvrdi da se Zalihić bahato i nasilnički ponašao prema njegovoj supruzi, piše Crna hronika.

“Danas je u poslijepodnevnim časovima Adem Zalihić, moj prvi komšija i aktuelni direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć fizički nasrnuo na moju suprugu Velidu. Tome je prethodila blokada ulice koju je izveo Zalihić sa svojom djecom i još nekoliko djece iz komšiluka na način što je parkirao svoje vozilo na ulicu, a ostatak širine ulice je blokirao sa željeznim golovima, koje je donio iz svoje bašte, i biciklima koje koriste njegova djeca, a sve kako bi spriječio ostalu djecu među kojima su i moja da ulicom prolaze i voze bicikle”, tvrdi Ražanica.

On nastavlja svoju priču, kazavši da je direktor Hitne pomoći udario njegovu ženu laktom u predjelu prsa.

“Nakon što su se djeca požalila supruzi i meni da ne mogu proći ulicom moja supruga Velida je usmeno tražila da sklone prepreke sa puta, nakon čega je Adem Zalihić nogom šutnuo loptu prema njoj i pogodio je marškajući je i tjerajući s ulice. Nakon toga ju je udario laktom u predjelu prsa unijevši joj se u lice, pri čemu ga je ona braneći se ošamarila”, napisao je Ražanica.

Dodao je kako je to zadnja od brojnih neugodnosti, koje trpi njegova porodica od njegovog prvog komšije Adema Zalihića.

“Do sada je verbalno napadao i prijetio meni i mojoj porodici, ali nisam se nadao da će fizički napasti i na ženu, vjernicu sa hidžabom. Sve je prijavljeno policiji tako da očekujemo sudski epilog”, poručio je Ražanica.

Da je policija jučer intervenisala na Sedreniku potvrdio nam je Mirza Hadžiabdić iz Službe za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

"Zaprimili smo dojavu u vezi ovog slučaja, policija je jučer intervenisala i dalje ćemo utvrditi šta se desilo", kazao je Hadžiabdić za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (20)

/ Povezano

/ Najnovije