Direktor BHRT-a: Ponovo smo snimali neke dijelove intervjua s dr. Izetbegović

Radiosarajevo.ba
Direktor BHRT-a: Ponovo smo snimali neke dijelove intervjua s dr. Izetbegović
Belmin Karamehmedović, direktor BHRT-a u večerašnjem dnevniku javnog servisa pojasnio je cijelu situaciju u vezi s intervjuom s direktoricom KCUS-a Sebijom Izetbegović, koji je prethodnih dana tema cjelokupne javnosti.

Riječ je o intervjuu koji je trebao biti emitiran 25. oktobra, ali tada je otkazano emitiranje, a kako je pojasnio direktor Karamehmedović emitiranje je otkazano zbog tehničkih problema.

"Zbog tehničkih problema pri snimanju intervjua, prije svega s mikrofonom na koji je govorila direktorica Izetbegović. Dakle, imali smo smetnje kada je riječ o tonu, a zatim je bilo i problema sa svjetlom, zbog čega smo odlučili da ne emitiramo intervju u najavljenom terminu. Najveći dio intervjua smo uspjeli spasiti i on nije ponovno sniman, a dosnimljena su tri pitanja, odnosno odgovori direktorice Izetbegović, kod kojih smo imali tehničke probleme", istaknuo je Karamehmedović.

On je istaknuo kako nema nikakvih afera i kako "javnost bespotrebno izmišlja pritiske politike na BHRT", jer je samo riječ o tehničkim problemima, a ne o tome da je neko namjestio ili zabranio određeni intervju.

"Za ovu soluciju odlučili smo se upravo kako javnost ne bi bila podložna novim spekulacijama i kako bismo na vjerodostojan način prikazali toliko traženi intervju", zaključio je direktor BHRT-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije