Direktor Agrokomerca Ermin Mujić predat Tužilaštvu KS-a

E. H.
Direktor Agrokomerca Ermin Mujić predat Tužilaštvu KS-a
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Nakon što je u ponedjeljak uhapšen u Cazinu, direktor Agrokomerca Ermin Mujić predat je danas u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Mujića su uhapsili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u okviru akcije kodnog naziva Kapija, u okviru koje se on tereti da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja, u vezi s krivičnim djelom primanje dara i drugih oblika koristi.

Nad Mujićem će u Tužilaštvu KS-a biti provedeno ispitivanje u okviru ove akcije, potvrdila je za Radiosarajevo.ba Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS-a.

Podsjećamo, prilikom hapšenja kod Mujića je pronađeno 25.000 KM, za koje se pretpostavlja da su mito, što donekle potvrđuje sumnje da je on, u svojstvu odgovorne osobe, tražio veći novčani iznos na ime određenog zakupa. Time je, kako se nezvanično saznaje, sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist na štetu privrednog društva, u kojem obnaša dužnost odgovorne osobe.

U okviru akcije, u kojoj je uhapšen Mujić, izvršeni su i pretresi na više lokacija na području Unsko-sanskog kantona, a cijela akcija odvijala se prema naredbama Općinskog suda i Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Mujić je prije tačno dvije godine imenovan na funckiju direktora Agrokomerca, kada je Vlada FBiH dala saglasnost Nadzornog odbora da bude imenovan na mandatni period od četiri godine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije