Direktor Agrokomerca Ermin Mujić uhapšen u Cazinu zbog primanja mita

E. H.
Direktor Agrokomerca Ermin Mujić uhapšen u Cazinu zbog primanja mita
Večernji / Ilustracija
Direktor Agrokomerca Ermin Mujić uhapšen je danas u Cazinu, u okviru velike akcije Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), kodnog naziva "Kapija".

Kako nezvanično saznaje Radiosarajevo.ba, u trenutku hapšenja Mujića koji se tereti da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja, u vezi s krivičnim djelom primanje dara i drugih oblika koristi, kod njega je pronađeno je 25.000 KM, za koje se pretpostavlja da su mito.

Mujić je prije tačno dvije godine imenovan na funckiju direktora Agrokomerca, kada je Vlada FBiH dala saglasnost Nadzornog odbora da bude imenovan na mandatni period od četiri godine.

U akciji tokom koje je uhapšen sumnjiči se kako je u svojstvu odgovorne osobe tražio veći novčani iznos na ime određenog zakupa, kako bi sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist, na štetu privrednog društva u kojem obnaša dužnost odgovorne osobe.

U okviru akcije "Kapija“ u toku su pretresi objekata na više lokacija na području Unsko-sanskog kantona s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Aktivnosti se realiziraju po naredbama Općinskog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz podršku policijskih službenika MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Uhapšena osoba bit će privedena u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu, biti predata Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije