DF uputio zahtjev da Parlament FBiH raspravlja o smjeni Sanje Vlaisavljević

7
Radiosarajevo.ba
DF uputio zahtjev da Parlament FBiH raspravlja o smjeni Sanje Vlaisavljević
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sanja Vlaisavljević

Klub zastupnika DF-a u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta zatražio je da dnevni red naredne sjednice ovog doma bude dopunjen njihovom inicijativom u kojoj traže smjenu ministrice kulture i sporta Federacije, Sanje Vlaisavljević.

Kako navode, oni su zahtjev za njenu smjenu uputili još 11. maja, i to zbog izjava o rehabilitaciji ratnih zločinaca.

Prva tačka koju traže jeste da se donesu mjere za ublažavanje posljedica od poplava u USK, a druga je razrješenje Sanje Vlaisavljević.

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Kako se navodi u obrazloženju, oni su 11. maja podnijeli zahtjev za smjenu zbog sporne izjave ministrice kulture i sporta u vezi sa rehabilitacijom ratnih zločinaca. S obzirom da se Predstavnički dom nije izjasnio o tom zahtjevu, iz DF-a traže da se sada raspravlja na sjednici o tome.

Podsjetimo, ministrica za kulturu i sport Federacije Bosne i Hercegovine Sanja Vlaisavljević (HDZ) iznijela je 10. maja ove godine sramotan stav o ratnim zločincima i izazvala brojne reakcije javnosti. 

Naime, tokom gostovanja na N1 televiziji, Vlaisavljević je izjavila kako ratne zločince treba rehabilitovati. Još je dodala kako to više nisu zločinci, kada odsluže kaznu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije