Stigao novi zahtjev za smjenom Sanje Vlaisavljević: "Ponovo Vas pozivamo da podnesete ostavku!"

13
Radiosarajevo.ba
Stigao novi zahtjev za smjenom Sanje Vlaisavljević: "Ponovo Vas pozivamo da podnesete ostavku!"
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Sanja Vlaisavljević

Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Udruženja građana žrtava rata "92-95 16. April, Ahmići" su poslala otvoreno pismo Ministrici kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine Sanji Vlaisavljević.

Odgovorili su na otvoreno pismo koje je Vlaisavljević u srijedu poslala javnosti gdje je objasnila šta za nju znači 'rehabilitacija ratnih zločinaca'. 

Reakciju udruženja prenosimo u cijelosti:

Nikšić: Ušli smo u političku krizu. Svaki čas neko prepucavanje i ultimatumi

Nikšić: Ušli smo u političku krizu. Svaki čas neko prepucavanje i ultimatumi

"Ne znamo da li ste nama odgovorili ili ste htjeli javnosti pojasniti šta ste mislili kada ste na N1 branili stavove predsjednice FBiH koja je izjavila "kada odleže zatvorsku kaznu valjda prestaju biti ratni zločinci". 

Vi ste to bez razmišljanja potvrdili i podržali. U tom kontekstu je i Vaša izjava o rehabilitaciji i izrečena u istoj emisiji.

Vaše daljnje obrazlaganje i pozivanje i na odluku Predsjednika Suda iz 2014. godine, u kojoj doista ističe ponašanje presuđenog ratnog zločinca Darija Kordića koje je iskazao za vrijeme boravka u zatvoru je nastavak Vašeg bezočnog ponašanja i vrijeđanja.

Sanja Vlaisavljević se pravda: "Govorila sam o rehabilitaciji u društvu, a ne zločinu"

Sanja Vlaisavljević se pravda: "Govorila sam o rehabilitaciji u društvu, a ne zločinu"

Možemo Vama i Vašim simpatizerima navesti na desetine imena presuđenih ratnih zločinaca koji su imali identičan stav i ponašanje za vrijeme boravka u zatvoru, pa čak i i njihovo prihvatanje odgovornosti prilikom obraćanja i podnošenja zahtjeva za prijevremeno puštanje na slobodu i sve su to bile lijepe i puste laži zasnovane samo na jednom cilju, a to je izlazak na slobodu.

Nakon što su dobijali što traže i vrate  se u sredinu, u kojoj su njihova djela hvaljena i slavljena, oni nastavljaju sa negiranjem svih zločina za koje su osuđeni kao i nastupima u javnosti.

Upravo smo mi žrtve uspjeli da promijenimo takvu uspostavljenu praksu na sudu i danas su kriteriji za puštanje na slobodu  promijenjeni i uspostavljeni su uslovi Suda kako bi se spriječile navedene  prevare  ratnih zločinaca  kada se obraćaju Sudu sa zahtjevima za prijevremeno puštanje na slobodu.

Nikada niko, od presuđenih ratnih zločinaca, nije, nakon što je izašao iz zatvora, pokazao ni djelić kajanja i odgovornosti za djela za koja je osuđen. 

Nikada niko nije izrazio istinsko žaljenje  nama žrtvama za počinjene zločine.

I na kraju, niko od presuđenih ratnih zločinaca od suda nije proglašen psihopatom, manijakom ili nekom vrstom duševnog bolesnika. 

Ovdje se  radi o pojedincima koje je upravo Sud okarekterisao kao udruženo zlo koje je intelektualno i ideološki opredjeljeno, koje je svjesno svojih postupaka. Ponovo Vas pozivamo da neizostavno podnesete ostavku!", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije