DF: Trojka umjesto retoričkih osuda Čovićeve politike mora prestati ispunjavati želje HDZ-u

19
Radiosarajevo.ba
DF: Trojka umjesto retoričkih osuda Čovićeve politike mora prestati ispunjavati želje HDZ-u
Foto: AA / Željko Komšić

Demokratska fronta u potpunosti podržava stav ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini o nespojivosti evropskog puta i veličanju ratnih zločinaca od strane bilo koga, uključujući i Dragana Čovića i HDZ.

"Pozivamo političke predstavnike Trojke (SDP, NiP, NS) da umjesto retoričkih osuda Čovićeve politike prestanu ispunjavati želje Čoviću i HDZ-u.

To se posebno odnosi na izbor sudija Ustavnog suda BiH i članova Predsjedništva BiH jer se tu radi o ustavnim i dejtonskim kategorijama koje se ne mogu mijenjati na osnovu nečijih želja", saopćili su danas, 17. februara, iz stranke čiji je lider Željko Komšić.

Kako i gdje zamijeniti oštećenu novčanicu u BiH?

Kako i gdje zamijeniti oštećenu novčanicu u BiH?

Saopćenje zaključuju sljedećom porukom:

"Iskazana spremnost Trojke da se u Ustavni sud BiH biraju nekompetentni kadrovi Dragana Čovića, te da se ustavno pitanje izbora članova Predsjedništva BiH rješava po Čovićevom modelu, govore daleko više od ispraznih i iznuđenih saopćenja stranaka Trojke a povodom Čovićeve podrške ratnim zločincima."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije