Reakcije / DF poziva sve probosanske snage na jedinstvo kada je u pitanju odbrana BiH

18. 02. 2020. u 15:14:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Predsjedništvo Demokratske fronte, na sjednici koja je danas održana u Sarajevu, razmatralo je aktuelnu političku situaciju u zemlji.

Najnoviji potezi Milorada Dodika i vlasti RS-a, predstavljeni kao reakcija na Odluku Ustavnog suda BiH, mnogo su više od toga i predstavljaju direktan atak na državu BiH, njene institucije i u konačnici njen integritet i identitet.

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

"U ovoj kampanji usmjerenoj ka direktom razbijanju države na tri etničke cjeline aktivno učestvuje i rukovodstvo HDZ-a (HNS-a), tako da je na sceni pokušaj realizacije ratom neostvarenih ciljeva u režiji dvojca Dodik-Čović.

Blokada institucija je već evidentna, nesumnjivo je da će se kriza nastaviti, a dokle će eskalirati zavisi kako od domaćih političkih faktora, tako još više od međunarodne zajednice, koja u ovom trenutku ne iskazuje pretjeranu zainteresiranost da se spriječi ovaj institucionalni državni udar.

Po mnogo čemu ovaj period itekako podsjeća na vrijeme pred početak agresije na BiH. Ovo je vrijeme koje od svih građana BiH zahtijeva mudrost, snagu, strpljenje i hrabrost!

Zbog svega ovoga Predsjedništvo DF-a apeluje i poziva sve probosanske snage na jedinstvo kada je upitanju evidentna potreba odbrane BiH.

Sva neslaganje, sve razmirice, sve sujete - nebitni su kada je u pitanju potreba političkog i svakog drugog jedinstva u zaštiti integriteta i cjelovitosti naše domovine i države, Bosne i Hercegovine", piše u saopćenju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA