DF: 'Osuđujemo napade na Čengića i Deljkovića, država mora pokazati da je jača od kriminalnih grupa'

1
Radiosarajevo.ba
DF: 'Osuđujemo napade na Čengića i Deljkovića, država mora pokazati da je jača od kriminalnih grupa'
Foto: Photojoiner / Vedad Deljković, Irfan Čengić

Na kuću načelnika sarajevske općine Stari Grad Irfana Čengića u ponedjeljak, 1. aprila, oko 3:30 bačena je bomba. Nekoliko dana prije, bomba je bačena i na kuću vijećnika Vedada Deljkovića. Povodom toga, oglasila se Demokratska fronta navodeći da najoštrije osuđuje ove napade.

"Demokratska fronta najoštrije osuđuje napade na načelnika Irfana Čengića i vijećnika Vedada
Deljkovića i njihove porodice, a koji su očigledno sistemski organizovani sa ciljem zaustavljanja pozitivnih procesa koji su pokrenuti u opštini Stari Grad.

Pozivamo nadležne organe da hitno reaguju na ove vrlo ozbiljne napade na porodice Čengića i Deljkovića, i pronađu odgovorne.

Majke Srebrenice: Zahvalne smo našim susjedima Hrvatima, hvala vam prijatelji!

Majke Srebrenice: Zahvalne smo našim susjedima Hrvatima, hvala vam prijatelji!

Država mora pokazati da je jača od kriminalnih grupa, i da se nijedan pozitivan proces ne može zaustaviti prijetnjama i bacanjem bombi.

Mafija ne može, i ne smije, upravljati nijednNaša stranka: "Sarajevo je grad u kojem samo građani mogu suditi političarima, ne kriminalci"om općinom, kako je to možda mogla u opštini Stari Grad u proteklom mandatu koji je završio hapšenjem načelnika opštine.

Čengić i Deljković imaju našu punu podršku da nastave sa zahtjevnim, i očigledno opasnim, poslom vraćanja opštine u ruke građana, iz ruku kriminalnih grupa", saopštili su iz Demokratske fronte.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije