KS / DF: Nadamo se da Konaković neće tražiti smjenu sudaca Ustavnog suda FBiH

21. 02. 2020. u 20:19:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 210

Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo (KO DF Sarajevo) je komentarisao odluku Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine da je Danijela Kristić nelegalno imenovana za predsjedavajuću Skupštine Kantona Sarajevo.

Reakciju DF-a prenosimo u cijelosti:

"Mišljenje Ustavnog suda koje je zahtjevao dopremijer FBiH Vesko Drljača je pokazalo da je skupštinska manjina, pod vodstvom  univerzalnog lidera Elmedina Konakovića, a kojeg, nažalost, slijepo  prate privjesci iz tzv. BH bloka, bila spremna na protivustavno  djelovanje radi očuvanja svojih pozicija.

Ustavni sud FBiH: Kristić nelegalno izabrana za predsjedavajuću Skupštine KS

Sve tvrdnje o njihovom djelovanju u skladu sa Ustavom i poštivanjem  procedura su, ovim mišljenjem Ustavnog suda, potpuno demistificirane, a pristup svojatanja kantonalnih institucija koji je kulminirao krađom službenog pečata Skupštine Kantona mora biti preispitan od  strane tužilaštva Kantona Sarajevo.

A bivši premijer, bivši predsjednik Skupštine, bivši potpredsjednik Skupštine, bivši premijer iz sjene, bivši čuvar pečata, samoprozvani tumač svih zakona, pravilnika i poslovnika nazva sve druge kriminalcima i lopovima.

Samo se nadamo da gospodin Elmedin Konaković neće krenuti stopama onih  kojima smetaju ustavni sudovi i tražiti smjenu sudaca Ustavnog suda FBiH", saopćeno je iz DF-a.

KOMENTARI (3)