Saopćenje / DF: HDZ i SNSD dogovorili blokiranje ispunjavanja prioriteta iz Mišljenja EK

29. 10. 2020. u 20:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Demokratska fronta smatra skandaloznom najavu novih blokada od strane predsjednika HDZ-a, sve dok se Izborni zakon ne izmjeni po modelu etničke diskriminacije koji on zagovara, naveli su iz ove stranke.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Smatramo da je Čovićev poziv za ispunjavanje prioriteta iz Mišljena Evropske komisije licemjeran iz više razloga. U prvom redu licemjeran je zbog toga što sve ono na čemu insistira HDZ jeste u suprotnosti sa priporitetima iz Mišljenja EK. Dokaz tome jeste i HDZ-ovo protivljenje usvajanju Zakona o javnim nabavkama, kojeg je Demokratska fronta danas ponovo putila u parlamentarnu proceduru.

Upravo na tom primjeru se još jednom pokazuje da HDZ bespogovorno slijedi politiku Milorada Dodika, kao i to da očito postoji dogovor između HDZ-a i SNSD-a o blokiranju ispunjavanja prioriteta iz Mišljenja EK. HDZ i SNSD u potpunosti su složni u tome da odbijaju usvajanje Zakona o javim nabavkama, i to je samo još jedan izraz blokada koje najavljuje Čović.

Začuđuje to što se Delegacija EU u BiH pored svih tih vidljivih činjenica još uvijek drži neutralno, te ne želi otvoreno kazati ko je krivac za neusvajanje reformskih zakona poput Zakona o javnim nabavkama, koji su dijelom prioriteta iz Mišljenja Europske komisije", naveli su u saopćenju iz Demokratske fronte.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)