Derek Chollete i danas u Sarajevu: Evo s kim je planiran sastanak

1
Radiosarajevo.ba
Derek Chollete i danas u Sarajevu: Evo s kim je planiran sastanak
Foto: EPA-EFE / Derek Chollet

Savjetnik u State Departmentu Derek Chollet u glavni grad Bosne i Hercegovine stigao je jučer. Održao je sastanak sa visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom, a danas je najavljen sastanak sa članovima Predsjedništva BiH. 

Kako je najavljeno, sastanak je planiran u 16.00 sati. 

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine primit će savjetnika Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država Dereka Cholleta u zgradi Predsjedništva BiH. 

Na Bjelašnici jutros minus 6: Objavljena prognoza do ponedjeljka - stižu naoblačenje i novi snijeg

Na Bjelašnici jutros minus 6: Objavljena prognoza do ponedjeljka - stižu naoblačenje i novi snijeg

Da li će i Milorad Dodik ispoštovati savjetnika State Departmenta pa zajedno sa Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem dočekati diplomatu, ostaje da se vidi. 

Podsjećamo, na oficijelnom Twitter profilu Američke ambasade u BiH u Sarajevo, objavljeno je da se Chollet sastao sa visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom.

Napisali su da je potvrđena podrška Sjedinjenih Američkih Država OHR-u i Schmidtu.

Razgovarali su o trenutnoj političkoj situaciji i radu koji je potreban za ispunjavanje kriterija i smanjenje učešća međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini.

Derek Chollete je napisao da je imao jako produktivan sastanak sa visokim predstavnikom u BiH.

"Sjedinjene Američke Države podržavaju ključnu ulogu OHR-a, mandat Visokog predstavnika za održavanje dejtonskog mira u BiH i rad na ispunjavanju Agende 5+2 da BiH izađe iz međunarodne supervizije", napisao je Chollet na svom Twitteru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije